Én előnyben részesítem a mézet, mert az édesítő használatáról megosztó véleményeket olvastam.
Boldog Karácsonyt Haspókok :)
Méz:
- Kitűnő édesítőszer, teákba, gyógyteákba, sütemények, cukorkák készítéséhez is használják.
- Jó házi szere a meghűléses betegségeknek, a felső légutak hurutos elváltozásainak.
- A természetes antioxidánsok az anyagcsere és a baktériumok elleni védekezés során keletkező szabad gyököktől védik a szervezetet.
- Antimikrobiális hatású a magas cukor- és alacsony pH–tartalomnak, valamint a szerves savaknak köszönhetően segíti a vágások, horzsolások és égési sebek begyógyulását.
- 1350-1450Kj/100g
- kedvezően hat az izomzat és a szív működésére
- kedvezően befolyásolja az emésztőrendszert
- vérnyomáscsökkentő
- gyógyító hatású légúti- és májbetegségeknél
Hozzávalók:
-11dkg Zabpehely
-11dkg Teljes kiőrlésű tönkölyliszt
-3 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
-1 tasak sütöpor
-1 teáskanál gyömbér
-1 narancs reszelt hélya
-csipetsó
-2tójás
-10dkg puha vaj
-5 evőkanál méz!
-2,5 dl natúr joghurt
1, 11dkg zabpelyhet megpirítjuk, és ledaráljuk.Én diódaralót használtam, de ha valakinek esetleg nincs otthon akkor a zabpelyhet konyharuhába csomagolva kloffoloval agyon veri :)
2,Hozzá adjuk a zabpehelyliszthez, a 11dgk teljes kiőrlésű tönköly lisztet,a 3 evőkanál kakaót,1tasak sütőport csipet sót, 1 teáskanál gyömbért ,és a reszelt narancshéjat.
3, A 2db tojást, a 10dkg puha vajat, és az 5 evőkanál mézet ,habosra keverjük habverővel ,majd hozzá öntjük az 2,5 dl joghurtot és elkeverjük.Majd kanalanként adagolva belekeverjük a lisztes keverékünket.
4, Kivajazott tepsibe egyenletesre simítjuk a tésztamasszánkat és előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük:
5, Kis joghurtot kilehet keverni fahéjjal vagy gyömbérrel és tenni a tetejére :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése