2013. február 8., péntek

Tragant massza otthon

Készítettem már házilag Tragantot (rossz nevén elterjedten Fondant ) de akkor nem csináltam hozzá fotókat de ami késik az nem múlik:) Készítettem egy fehér színűt és egy rózsaszínt.A tragantot torták bevonására,tortadíszek készítésére,figurák formázására használhatjuk.VIGYÁZAT a tragant UTÁLJA  a VIZET!!! véletlenül sem legyen víz vagy folyadék közeledbe mikor használod mert az egész egy ragacsos maszlag lesz.Ha a tragant töredezik gyúrjunk bele egy kis margarint,ha túl lágy, akkor szitáljunk hozzá egy kis porcukrot.Hamar kiszárad ezért mindig zacskóból vegyük ki azt a mennyiséget amivel éppen dolgozunk.A hűtőből kivéve berakhatjuk egy hangyányit a mikroba, használat előtt jól dolgozzuk át.Torta bevonásánál mérjük le a tortánkat és aszerint nyújtsuk ki méretre.Kész fehér színű tragantot szeretnék valamilyen színűvé varázsolni ,akkor csak por vagy gél állagú színezővel tegyük,mert ha folyékonnyal rontunk az állagán.Viszonylag gyorsan kell vele dolgozni mert hamar megszárad.




Hozzávalók:


-6 ek víz ( ha  a rózsaszínt szeretnénk ,akkor 5 ek viz ,1 ek ételszínezék)
-1 ek étkezési Zselatin 
-2 ek méz
-1 evőkanál margarin
-kb 750g porcukor










1,Tálba beleszitálunk 500g porcukrot,majd a közepébe mélyedést csinálunk.



2, 5ek vízet,1ek ételszínezéket,1ek zselatinnal elkeverjük, majd vízgőz felett melegítjük amíg a zselatin szemcsék el nem tűnnek.Majd beleöntjük a porcukor közepébe,összekeverjük és annyi porcukrot szitálunk még hozzá amennyit felvesz,ne legyen nagyon ragacsos.Késszel összegyúrjuk, Fóliába csomagoljuk.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése