2013. február 2., szombat

Túrós pite

Túrós sütit még nem sütöttem,de most már ezt is tudok :)Mindenkinek ajánlom,könnyed sütemény, mazsola imádok telerakhatják mazsolával,de mivel én nem a mazsola táborhoz tartozom, az én receptemben nem lesz mazsola. Ne haragudjatok, a képek nem a legtökéletesebbre sikerültek...   de a sütiben nem lehet csalódni :)



Hozzávalók: 
Tésztához:
-4db tojássárgája
-15dkg vaj
-1,5dl tej
-3dkg élesztő
-30 dkg finomliszt
-1 kiskanál cukor
-1db tojás (lekenéshez a végén)

Töltelékhez:
-750dkg túró
-230dk cukor
-4 tojásfehérje
                                      -1 tasak vaníliás cukor


1,    1,5 dl tejet az 1kk cukorral berakjuk a mikroba, amíg langyos nem lesz,majd belemorzsoljuk a 3dkg élesztőt,letakarva félretesszük amíg felfut az élesztő.


2,  4db tojássárgáját, a 15 dkg vajjal habosra keverem,majd hozzáöntöm a tejes élesztőt,és beleszitáljuk a 30 dkg lisztet.Addig gyúrjuk, amíg egynemű nem  lesz a tésztánk,majd ketté választjuk és 1 órát pihentetjük letakarva.


6, Amíg a tészta pihen, megcsináljuk a túrós tölteléket. 750dkg túrót,230dkg cukrot, 1 tasak vaníliás cukrot összedolgozom,majd felverem a 4db tojás fehérjét és hozzákeverem a túróhoz, ezzel lazítva azt.


6,  Ha a tészta megkelt, Belisztezett nyújtó deszkára borítjuk, majd a tepsi méretére nyújtjuk ami  20X32  cm.A kivajazott tepsibe belerakjuk, a kinyújtott tésztánkat,erre öntjük a túrós tölteléket,elegyengetjük.A tészta másikfélét is ki nyújtjuk ,majd a tetejére tesszük,lekenjük tojással és megszurkáljuk villával.180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.


 Ha kihűlt felvágva tálalhatjuk!

Jó étvágyat hozzá haspókok  :)












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése